Visie

Van Holland: ondernemers die opdrachtgevers en de markt samenbrengen

Hoe richt je het assetmanagement van een kapitaalintensieve asset zoals een tunnel effectief in? Hoe pak je een programma voor de renovatie én digitalisering van bruggen uit de jaren ’70 slim aan? Hoe zorg je dat een hoogspanningsnetwerk de terugleveringen van energieopwekkers aankan? Deze complexe vraagstukken tackelen vraagt om een bredere kijk en transparante samenwerking met de opdrachtgever en de markt. En het belangrijkste: kennis delen.

VHC-10

Terug naar de kern van een infra- of energievraagstuk

Ieder vraagstuk pakken we aan vanuit de kern. Bram ten Klei en Pieter Steenkamp vertellen je het in hun eigen woorden: “Wat we in de markt vaak zien gebeuren, is dat veel partijen voorzien in eenzijdige oplossingen waar nieuwe problemen uit voortkomen die weer vragen om nieuwe oplossingen. Zo stapel je maatregel op maatregel”, zegt Pieter, een van de oprichters van ons bureau. “Maar waar doen we het nu eigenlijk voor? Welk resultaat willen we bereiken met een oplossing? Voor ons is dat stap één. Daarbij kijken we met een zo breed mogelijke blik naar een vraagstuk.”

Een goede verdeling van resources

”Een andere manier van met uitdagingen omgaan, daar gaat het om”, vult Bram aan, de andere oprichter van Van Holland Consultancy. “Feit is dat we een tekort hebben aan hoogopgeleide technische mensen in de markt. Ook met juridische, bedrijfskundige en wiskundige kennis. Daarom moet je niet bang zijn om kennis te delen en de samenwerking op te zoeken met opdrachtgevers, opdrachtnemers, zelfstandigen en bestuurders. Zo maken we opgedane kennis toegankelijk voor alle partijen. En zo kunnen we (intellectueel) sneller groeien, meer bereiken met minder inspanning en herhalende processen optimaliseren en eventueel automatiseren.”

Meerwaarde door ondernemerschap

Pieter: “Dus niet als consultant een opdracht compleet naar je toe trekken. Maar juist zorgen dat je richting het einde van een opdracht overbodig wordt voor de klant. Zo bied je met ondernemerschap je klant echt meerwaarde. Daarmee bouw je tegelijkertijd aan een solide relatie.”

“Door te delen kun je ook vermenigvuldigen”, besluit Bram.

Tijd om te sparren over de meerwaarde van Van Holland Consultancy voor jouw assetmanagement, projectmanagement, programmamanagement of technisch management?